Pagina's

vrijdag 8 juli 2016

Inhaalrace: Om te dragen

Ik begon er bijna een gewoonte van te maken: 1 blogpost per maand. Terwijl de naaimachine wel zeker draaide in 2016. Daarom een kleine inhaalrace van spullen die wel de kast haalden, maar nog niet de blog. In willekeurige volgorde, presenteer ik u als eerste: de SSC. Say what? Soft Structured Carrier. Babydrager dus, met gevulde banden.

Eerst droegen we haar in een rekbare draagdoek, daarna kreeg ik van huisgenoot R een mooie mintgroene geweven doek. De Ergobaby draagzak die we voor haar geboorte kregen bleek nog niet zo goed te passen bij haar korte beentjes, maar een draagzak was wel erg handig. Dus maakte ik er eentje. En hij is al veel gebruikt zoals je ziet.


Ik maakte de draagzak met een heel fijn patroon van Sew Toot, met een uitgebreide fotohandleiding voor het veilig in elkaar zetten. Canvas had ik nog wel liggen, de op gewicht geteste gespen, band, schuimrubber voor de banden en D-ringen komen van Dichtbij-mij. Ik maakte de kleinste maat, daar past ze mooi in. Wel begon ik direct aan een exemplaar in een maat groter.

Het patroon voorziet in nuttige details, zoals dit elastiek om het overschot aan band in op te rollen

en een afneembaar slaapkapje dat je kun vastmaken aan D-ringen op de schouderbanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten